Tijdelijke Verbeelding (TV)

Het kunstwerk was een experiment en het resultaat van gesprekken met kunstenaars de werkruimte-gallery VM23 in Arnhem. Sommige discussies gingen over het culturele klimaat van het land, andere conversaties over de rol van de kunstenaar in de maatschappij.

Temporary Visualization (TV)

Gedurende een werkverblijf van een week werd een deel van de muur ontdaan van resten van pleister en wandbekleding.

Op dat deel van de muur werd vervolgens een rechthoek opnieuw gepleisterd voor de projectie van een nieuw beeld. In zekere zin is het lege, witte vlak een verzameling van tijdelijke verbeelde beelden.

Uiteindelijk werd de rechthoek bedekt met cacaopoeder dat na verloop van tijd van de muur viel.

The artwork was an experiment and a result of conversations with artists working at the workspace gallery VM23 in Arnhem, The Netherlands. Some discussions were about the cultural climate of the country, other conversations about the role of the artist in todays society.

During a work stay of one week, a segment of an inner wall was stripped of remains of plaster and wall decorations.

Part of that segment was restored with a rectangle re-plastered to enable a projection of a new image. In a way, an empty white rectangle is collection of temporarily imagined images.

Finally, the rectangle was covered with cacao powder that over time dropped off the wall.

Zie ook / See also VM23: Open Atelier Najaar 2016